O pivovare
Facebook

VARENIE:

Pri varení piva BUNTAVAR sa použivajú iba štyri prirodné suroviny a to voda,slad,chmel a kvasinky. Slad sa najprv zošrotuje a takto upravený sa vystiera do vody v rmutovacom kotli.

RMUTOVANIE:

Ďalej nasleduje rmutovanie pri ktorom sa celé dielo postupne zahrieva na teplotu 75 stupňov. Pri týchto teplotách dochádza za pomoci enzýmov ktoré slad obsahuje k premene škrobov na cukry. Scukrenie sa prevádza za pomoci jodovej skúšky.

SCEDZOVANIE:

Po scukornatení sa dielo prečerpá do scedzovacej nádoby. Následuje scedzovanie sladiny, pri ktorom sa oddelí slad (mláto) od sladiny.

CHMELOVAR:

Takto scedená sladina sa prečerpá do mladinového kotla kde sa za chmelovaru pridáva chmel a sladina sa mení na mladinu. Po ukončení chmelovaru sa horúca mladina schladí na zákvasnú teplotu.

KVASENIE:

Do schladenej mladiny sa pridajú kvasnice a začne sa proces kvasenia ,kde kvasnice premieňajú cukry na alkohol a CO2. Po prekvasení sa pivo suduje do KEG sudov a nechá ležať v ležiackom sklade niekoľko dní.

Na zdravie !!!